logo
GALLERY

O Meni

 

Siniša Ludaš Pixino

amateur photographer

Fotografijom se intenzivno bavim od 2010.godine nakon kupnje prvog DSLR aparata. Prvi digitalac Olympus od 3,2 megapixela sam kupio negdje 2006.godine. Bio je odličan za macro i za hvatanje raznih trenutaka na piknicima, u prirodi, na poslu. No, pregazilo ga vrijeme.  :)

Nakon  podosta njuškanja po internetu i vaganja koji DSLR uzeti odlučio sam se za Pentax brand. Tada najnoviji model Pentax K-x dobio je jako dobre ocjene u svojoj klasi. Već prvi rezultati su mi dali do znanja da sam ušao u jedan sasvim novi svijet. Odjednom mi je fotografija postala jako široki pojam i veliko neistraženo područje.

Član foto kluba Čakovec od 2010.godine.

Želja za istraživanjem svih područja u fotografiji dovela je do toga da se nakupila hrpa opreme koja je specifična za svaku granu fotografije. Trenutno najčešće koristim Pentax k-50.

Najviše me zanimaju macro fotografija, pejzaži te portreti. U nedostatku modela u grani portreta imam najmanje iskustva :)  . Macro je bio jedan od prvih motiva koji me tjerao da kupim aparat koji će mi omogućiti približiti oku taj sićušni svijet. Kako naš kraj okružuje priroda bogata predivnim pejzažima fotografiranje je i tu našlo izazov. Prelijepi krajevi, šume, polja i rijeke su neiscrpan izvor motiva.

Poigravam se i sa filmskim tijelima tipa obcura ili Kodak iz ranih 70’s, Cosina CT-1 te Pentax ME Super . Tu posebnu čar daje nestrpljenje koje vlada  kod fotkanja. Fotografiraš nešto, a rezultate vidiš tek kad ispucaš cijeli film i daš ga na razvijanje. Fotke nisu “bog-zna-kaj” ali to nije bitno. Važno je zadovoljstvo koje pruža takvo fotografiranje.

Više o mojoj opremi,  radu i uspjesima:

Oprema    Radionice    Sudjelovanja    Izložbe    Nagrade

 

Kontakt mail: sludas@gmail.com

ili niže preko kontakt obrasca: