logo
GALLERY

Diaplan u božićnoj sapunici

2 years, 8 months ago Blog 0

 

Prošlo je vrijeme adventa i Božić, šarene sijalice nam i dalje svijetle. Odlična prilika za isprobati Diaplan 80mm f2.8 – ““the poor man’s Trioplan”  na terenu i kod kuće!  :)

Moj novi vintage objektiv Meyer-Optik Gorlitz Diaplan 80mm f2.8  ne samo da  u bokehu radi odlične mjehuriče sapunice od jutarnje rose nego to izvrsno radi i sa šarenim sijalicama za vrijeme adventa koje imamo po kučama, dvorištu, u gradu…

Evo nekoliko fotografija šetnje po gradu Čakovcu za vrijeme adventa u večernjim satima:

Veliki bor visine cca 5m

 

Detalj sijalica sa velikog bora (gornja fotografija)

 

Sijalice na grančici

 

mostić u adventskom parku

 

mreža od ledica u gradu

 

laserska grafika na pločniku

Uzmete nekakve male prigodne figurice visine do 5 cm, stavite ih na pola metra od Diaplana. Sve to uradite na kuhinjskom stolu bez stolnjaka. Stolovi su obično lakirani pa nam daju efekt grube refleksije. Na stalak stavite jedan blic i na njega flash grid duljine 10cm koji usmjerite na figuricu. Na kraju stola stavite sijalice za bor koje upalite. Podesite jačinu blica te duljinu ekspozicije (ja sam to radio ručno) tako da dobijete pravilno i podjednako eksponiranu figuricu i sijalice. Evo rezultata:

foto 2

 

foto 3

 

Nešto slično možete napraviti i sa adventskim vijencem. Cijeli vijenac ne stane u kadar jer je najdalja moguća dubinska oštrina na 50-tak cm od objektiva što je na 80mm žarišne duljine malo preuski kadar. Sijalice zakačite za pečnicu!  :)

foto 5

 

foto 6

Vezani post: Meyer-Optik Gorlitz Diaplan 80mm f2.8

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>