logo
GALLERY

Seascape: Srima 2016

2 years, 12 months ago Blog 0

Ljetujem zadnjih godina u istome mjestu, Vodicama.  Jedna od obaveznih priprema prije kretanja na put je planiranje što nositi od opreme. Obično nosim skoro sve!  :) Nikad ne znaš kad će ti nešto zatrebati. I kad nosiš sve uvijek se nađeš na pravom mjestu sa krivim objektivom.

Drugo planiranje je gdje ću ići fotografirati morske pejzaže (Seascape). Tu zna problema raditi mjesto  gdje  možda nema zalaska sunca ili pak izlaska. Možemo to sve vidjeti na netu ali možda nam smeta brdo ili šuma, kuće…Ove godine sam se odlučio ići dolje od Vodica, na kraj mjesta Srime odmah do Vodica. Trebalo je ići par kilometara autom do zadnjih kuća, a zatim još oko 600m pješačenja kraj obale.  Kako se lijepo vidi kamena obala na Google Maps, ali kad dođete do tog mjesta ostanete pomalo razočarani jer to kamenje nije baš veliko kako smo priželjkivali, ali što je tu je. Treba iskoristiti ono što nam se nudi.

Evo mali video kako je sve to izgledalo, koja oprema se koristila i iz čega su nastale donje fotografije:

Seascape photography – Srima, Croatia from pixino on Vimeo.

Naravno da je trebalo zagaziti u vodu. Problem je bio to što je to obala sa podosta polomljenog oštrog kamenja. Nije mi bilo baš ugodno bos hodati. Bilo je bolno nositi sebe i još 3-4 kg opreme. Sljedeći puta kupujem papuče za vodu!

Dakle, imao sam zalazak sunca, par nešto večih kamena, dugu ekspoziciju i ipak sam nešto izvukao iz svega toga!  :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>