logo
GALLERY

Maškare

3 years, 8 months ago Old photo 0

 Prije desetak godina odlučio sam sve fotografije koje imam u kući poskenirati i pretvoriti u digitalni oblik. Kroz postove ću izdvojiti neke fotografije kojima ću dati nekakvu zajedničku poveznicu i prikazati ih kroz kategoriju postova Old Photo.

Vrijeme je maškara. Doba kad se ljudi maskiraju i vesele. Taj običaj traje među ljudima već stoljećima pa se i bilježe fotografijom.

U mojoj obiteljskoj hrpi fotografija našlo se i nekoliko sa temom maškara ili kak bi se to u Kotoribi reklo “fašenka”. Fotografije su čak stare i pedesetak godina. Ne znam tko ih je fotografirao. Pretpostavljam da mjesni fotograf, kojeg je Kotoriba imala, i kojemu je i ta tema bila zanimljiva pa je iskoristio te zabilježio te povijesne trenutke.

Fotografije u boji su vjerojatno od fotografa amatera koji su si iz hobija priuštili fotoaparat i film u boji te bilježili događaje iz osobnog zadovoljstva.

Maškare

Maškarice sredinom 60-tih godina prošlog stoljeća

 

Kotoripski fašenk početkom 60-tih. Moj ujak u maski kauboja desno

 

 

Detalj sa fašničke zabave iz 1965. godine

 

Kreacija mojeg ujaka sredinom 60-tih godina

 

Fotografija u boji iz ranih 80-tih.

 

Povorka kotoripskog fašenka iz devedesetih godina prošlog stoljeća

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>