logo
GALLERY

Elielie foto session

6 years, 10 months ago Blog 0

08.11.2012. Elielie foto session

Skupila se ekipa da bi se fotkao nakit za web dućan Elielie modni dodaci.  Osobno moj prvi veći foto session. Fotografiranje se baziralo na blicevima tako da se sa zajedničkom opremom dobio izvrstan set.

Glavni fotograf je bio Davor Žerjav, dok su pomoćnici bili Darko Mareš, Lucija Trupković i naravno ja. Vlasnica dućana Elena Žerjav je prezentirala svoj dio nakita na modelima koji su fotografirani. Sa nekim proizvodima je i sama pozirala. Modeli su bile: Barbara Bogdan, Iva Jagec, Izabela Krnjak, Lucija Žerjav i Anya Yanchi koja je ujedno bila zadužena i za šminku.

Elielie foto session light set-up

Većina bliceva kao što se vidi na diagramu su bili “kinezi” koji su dobro odradili svoj posao. Okinuto je negdje oko 600 fotki (plus nešto i nas pomoćnika koji smo malo sa strane ometali glavnog fotografa) :) . Glavno svjetlo koje je davao YN-560II bio je jedini blic koji je radio na 1/2 snage i kojemu smo morali zamjieniti baterije negdje na preko 500 okidanja. Ostali blicevi su pucali sa 1/8, 1/16 ili 1/32 (prema potrebi) i izdržali su cijeli session koji je trajao, sa postavljanjem rasvjete negdje oko 5 sati.

postavljanje rasvjete

Kako se ne bi koristila ugrađena bljeskalica za okidanje bliceva koristili su se trigeri koji su okidali glavni blic YN-560II te Canon 430EX koji nema funkciju okidanja na bljesak drugog blica. Na dva bočna blica izmjenjivali su se gelovi u bojama prema izgledu modela. Cilj je bio da se dobije lagani kolorit na modelu da se malo razbije bijelo svjetlo koje daju glavni i pomoćni blic. Isto tako su gelovi korišteni i na pozadinskom blicu  koji su dali “malo života” crnoj pozadini.

Stražnji blic je jedno vrijeme pucao direktno na kosu sa strane a poslije je stavljen iza modela i iznad pozadine sa nataknutim gridom da bi dobili uže i usmjerenije svjetlo.

Korišten je i bijeli dosvjetljivač koji je dio glavnog i dopunskog svjetla reflektirao i modelima ublažio sjene ispod brade.

Uz glazbu , osvježenje, grickalice i dobro raspoloženje tih nekoliko sati je jednostavno preletilo. Naravno, sve to je rezultiralo izvrsnim fotografijama.

Anya Yanchi

 

Barbara Bogdan

 

Elena Žerjav

 

Iva Jagec

 

Izabela Krnjak

 

Lucija Žerjav

 

 Vesela ekipa Elielie modela

___

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>