logo
GALLERY

Cokin ND Grad Kit

7 years, 7 months ago Blog 4

Ukazala se prilika na Fotozineu za kupnju rabljenih Cokin ND gradacijskih filtera. U paketu je bio i prsten 58mm koji meni nikako ne treba i preko sms-a je dogovoreno da moze bez prstena i uz manju cijenu. Iskreno nisam očekivao ovako pozitivan odgovor na pitanje da li moze bez prstena! :)

 Kit paket sadrzi 3 ND gradacijska filtera gradacija ND2, ND4 i ND8 i drzač filtera. Čim sam izvadio prvi filter iz plastične kutije odmah mi je bilo jasno što je kvaliteta. :)  Naravno, do sada sam koristio filtere iz porodice e-bay-hong-kong-kina-koreja. Samim izgledom Cokini se doimaju nekak ranjivo pa sam jako pazio da ih ne diram previše sa prstima da iz ne zapackam. :)

Odmah sam krenuo na posao i napravio usporedbu Cokinovih i no-name kina filtera. Na donjoj fotki: gornji red – kineski ND(?) 2,4 i 8 i u donjem redu Cokin ND2,4 i 8. (klik na fotke)

Sad znam zasto su mi boje na fotkama vukle na ljubicasto  :)

Evo i usporedbe nosača filtera: lijevo kina-koreja držač filtera, desno Cokinov držač. Oblici su identicni. Cokinov je finije obrađeni i iz kvalitetnije plastike i tamo na vrhu na plastici je otisnuto “Cokin” dok kod kineza nema nikakvog otiska ali ima mjesto predviđeno za to.

Što se tiče prstena za moj širac, promjera 77m kupljenog na e-bayu, on se može montirati na Cokinov nosač filtera iako mi malo ima lokera u odnosu na kad se nalazi na kineskom nosaču. Morat ću provjeriti kod klubskih kolega koji koriste širce i Cokine i 77mm prstene kako je kod njih. Ako prsten lijepo prisjedne onda ću trebati nabaviti original prsten za Cokin nosač.   :)

Bye!

4 Responses

  1. Robert says:

    Uvijek gledam da kupim skuplji ili kvalitetniji filter…s jeftinijim uvijek neke čudne boje…i onda kupiš 2x jeftino umjesto odmah kvalitetno…kak se kaže nismo dovoljno bogati da kupujemo jeftino..

  2. Robert says:

    Uvijek gledam da kupim skuplji ili kvalitetniji filter…s jeftinijim uvijek neke čudne boje…i onda kupiš 2x jeftino umjesto odmah kvalitetno…kak se kaže nismo dovoljno bogati da kupujemo jeftino.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>